top of page

Om oss

 

Om Drömstort

Drömstort är en ideell förening som grundades år 2012 av några vänner. Det var när de började fundera och diskutera varför just de hade klarat sig från kriminalitet medan flera i deras umgängeskrets hade hamnat i destruktiva beteenden som de insåg att det var drömmar och passion som hade drivit de bort från gatan och gett de en annan riktning i livet.   

Drömstort Förening

Alltför många ungdomar saknar personer i deras omgivning som kan stötta och vägleda dem. Bristen av socialt nätverk och låg självkänsla leder till att många tappar framtidstron. 

Drömstort arbetar för att främja social delaktighet och förhindra att ungas potential går förlorad.

Vi öppnar upp möjligheter för ungdomar i socioekonomiskt svaga områden att aktiveras, utvecklas och integreras i samhället. Ungdomar får med sina mål och drömmar som verktyg lära sig att ta kontroll över sina liv och samtidigt påverka sin omgivning. Vi erbjuder kunskap för att kunna driva egna projekt och ökad självkänsla för att våga satsa på sina drömmar.

 

Vad vi gör

Drömstort har en mötesplats i Rågsved för ungdomar mellan 15-25 år. Här fångar vi ungdomars mål och drömmar som sedan styr vilka projekt och aktiviteter som vi anordnar.

 

Utifrån ungdomars drömmar skapar vi plattformar som möjliggör för de att uppfylla sina drömmar. Det inkluderar allt i från idrott och kultur, ledarskapskurser, föreläsningar, läxhjälp, kreativt skapande med mera.

  

Vi har även service som hjälper nyanlända att integrera sig i samhället.

Vår vision

Vårt mål är att bli Sveriges bästa förening på att motivera och inspirera ungdomar

till att nå sina mål och drömmar.

Vi siktar på att ge fler ungdomar möjlighet att utveckla sina liv, förmågor och kompetenser genom våra fritidsaktiviteter. 

Vår värdegrund

VårT team

Drömstort i Media

Sedan vi startade så har Drömstort varit med både i TV och i nyheterna och Kassim har fått ta emot många priser för sitt arbete med Drömstort Förening. Här har vi samlat alla länkar i ett arkiv. 

bottom of page