top of page

PRE-EVENT FESTIVAL
Den 4-6 januari 2024 svepte en ström av kreativitet och engagemang genom Annexet och Globen Shopping under den efterlängtade Pre-Event Festivalen. En unik festival som omfamnade ungas psykiska hälsa på ett både inspirerande och underhållande sätt.


Arrangerad av Drömstort drog festivalen till sig talangfulla artister, inspirerande talare och en rad interaktiva aktiviteter. Den första dagen inleddes på Globen Shopping den 4 januari och blev snabbt epicentrum för kreativa möjligheter. Basis Unga Konstnärer imponerade med sin konstutställning, medan Studeifrämjandet bjöd på rollspel och lajvspel som fördjupade vår förståelse för psykisk ohälsa på ett engagerande sätt.


Under dagarna 2-3 fortsatte aktiviteterna på Globen Shopping med T-shirt-målning, Adam Taals (fd: Tensta) inspirerande föreläsning om framgång som oberoende artist, och Knäckebrödsakademin erbjöd olika sätt att utforska och uttrycka sig genom knäckebröd. En kulturell resa genom Capoeira och henna-målning berikade upplevelsen ytterligare.


På dag 3 flyttade vi till Annexet där en fantastisk samverkan av civilsamhället ägde rum. Cirka 28 otroliga organisationer som arbetar med barn och unga samlades för att stötta och visa unga att de inte är ensamma. Genom prova-på-aktiviteter som DJ-workshop med Makemusik Matter, dansworkshop med Studiefrämjandet, CV-workshop med Good talants, skateboardåkning med Skate Nation och många fler, vägledde vi unga till aktiviteter som främjar deras psykiska välmående. Dessutom fanns Svenska kyrkan, Trygga Barnen, BRIS och andra stödorganisationer på plats för att prata med unga och visa vägen till var de kan hitta hjälp för psykisk ohälsa.


Festivalen avslutades med en storslagen scenprogram som bjöd på skrattfyllda stunder från begåvade ståuppkomiker och den karismatiska konferencieren Ahmed Berhan. DansKarusellen presenterade imponerande framträdanden som var en visuell fest för ögonen. Young Revolution delade gripande berättelser om unga talares erfarenheter med gängkriminalitet, vilket väckte viktiga samhällsfrågor. Musiken fyllde luften när Stockholms Flickkör och Amina Vent trollband oss med sina melodier. DeDido skapade en energifylld atmosfär och fick oss att dansa till pulserande toner.


Pre-Event Festivalen 2024 var en oslagbar kombination av talanger, samtal och kreativa möjligheter. Den underhöll inte bara utan inspirerade också till fortsatt reflektion och engagemang för ungas psykiska hälsa. Vi ser fram emot framtida evenemang som kommer att bygga vidare på denna kraftfulla plattform för förändring och gemenskap.

Comments


bottom of page